fredag 31 januari 2014

Kvinnokämpen i samhället

I passagen genom tiderna kämpade kvinnor för att få sina rättigheter i samhället oavsett vilket land de levde. I måndags lektion har vi sett en del serie som kallas "Fröken Frimans krig ". På den serien handlar om en fröken som heter Dagmar kämpa mot tyranni män.
Scenen som var vår startpunkt för en stor diskussion är när Lotties man Axel säger till henne att hon bör vara hemma när han kommer från jobbet eftersom ”det är vad en fru SKA göra”

Jag ser att samhället är som beslutar hur man ska vara tänka och göra under varje dag och samhället som har sina egna bestämmelser om vilka tankar är rätt och vilka tankar är fel. Under series tid var vanlig att kvinnan är hemma hela tiden och manen som jobbar och försörjer sin familj.
Jag tror att Alex tänker på samma sätt som vanliga människor under den här tiden, Lottie måste ta hand om barn för att han jobbar och han kan ta hand om behoven i livet. Så de jobbar på olika platser men de har ett mål som är sin familj.
Jag tänker att Axel känner sig hotad som man när Lottie börjar göra andra saker eftersom han tankar att de har ett bra liv och de behöver inte nya ändringar på livet.
I Irak finns det två delar av familjer först del är familj som har inte bra ekonomi så de tvingades att jobba båda man och kvinna tillsammans. De familjerna har ett stort problem i sina liv på grund av att kvinnan är mellan två eldar hennes familj och hennes man.
Andra del familj har bra ekonomi bara mannen jobbar och husfru ta hand barn men när de gifta sig skriv de ett papper om de ska skilda sig måste kvinnan få mycket pengar från manen.
Jag vill säga att livet är vackert och lätt om vi förstod varandra.

3 kommentarer:

  1. Rubriker: Det är steg 2, det innehåll.

    Styckeindelning: Det är steg 4, nytt stycke med blankrad eller indrag.

    användning av tecken: Du har gjort vad ska man göra och du har använd punkt tecken, komma tecken och utropstecken. Det är steg 1

    Du måste kolla hela tiden att du börja meningen med stor bokstav, annars all var bra.

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för dina kommentarer

    SvaraRadera

Translate