lördag 1 februari 2014

Kvinna såsom järn

Vi har kollat på en bra serie som heter Fröken Frimans krig. Serien berättade om en fröken som heter Dagmar som kämpade mot tyranniska män. Serien har visat hur kvinnor var i samhället och hur mannen behandlade kvinnan som en docka i hans händer. Mannen ville kvinnan stanna hemma med barn. När Dagmar vandrade i affären märkte att det finns mat fusk, det var ett jättestort problem på samhället för att det ska påverka människornas hälsa och hon tänkte hur man kan stoppa problemet.

Dagmar såg en springpojke som har knyckt mjölk med sig hem. Dagmar springande efter springpojke och hon viste att hans bror var mycket sjuk. När läkaren kom viste hon att det sjukdomen på grund av dåliga maten. Så Dagmar bestämde att fixa problemet genom att öppna en affär som har bra mat att säljas. Dagmar har berättat sin plan till Kinna efter förklaringen Kinna uppfyllde samma idé. Den idén bli större och större och sen de fick mer kunder som blev medlemmar på deras butik som heter Svensk hem.

Sedan kom ett annat jättestor problem som var med Stockholm handlare, som alla var män och de tog ett beslut att bojkotta försäljning av alla varor som levereras svenskhem men Fröknarna gav inte upp eftersom deras dröm var att skapa en ny värld och kunderna strömmade till butiken. Butiken har vuxit med en god ekonomi med 320 medlemmar.

För länge sedan kvinnor i Irak har taget rättighet på alla delar av arbetet och i det dagliga livet för att alla mannan tänkta att kvinnorna som är en mamma, en syster och husfru. Om en familj har flera män mer än kvinnor, kvinnorna blir mycket bortskämd från män i huset och de försöker alltid att hjälpa henne för matlagningen eller städningen.

Jag vill säga att livet är vackert och lätt om vi förstår varandra.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Translate