måndag 31 mars 2014

Sammanfatta Kapitel 36


En man som heter Ove och en whisky

Ove tränar Parvaneh att köra bilen och de partar om Sonia hur hon var. De pratade om bensinstationer, hur man använder kreditkort och varför man använder det. Parvaneh inbjudande Ove till middag. Ove gå dricka whisky.

Sammanfatta Kapitel 31

( En man som heter Ove backar med släp. Ingen)


På radhusets Ove har beslutat begå självmord men inte begå självmord på grund av mannen i vita skjortan. Ove blev mycket arg för att han inte kunde begå självmord. 

fredag 21 mars 2014

Nää Näää Parvaneh


Idag var lektion coolt eftersom händelserna i berättelsen var smärtsam, stel och jag pratade om väntar tid framför sjukhuset. Jag förklarade varför jag väntade framför sjukhuset eftersom födelsesjukhuset i Irak inte tillåter införsel av män, hur skillnaden var från sjukhusen Sverige och mitt land.

Vi pratade också idag om gråt och varför män inte gråta som kvinnor, och jag tycker att anledningen är på grund av avel.

Mina klasskamrater pratade om medicin kvalitet, hur det i Sverige och hur var det på olika länderna.

Vi pratade om Parvaneh och hur vill hon hjälp Ove, hur var Ove med henne och Vi skrattade lite av Ove när Leila sa att Ove motsatte sig" Nää Näää" Parvaneh men sedan Ove göra som Parvaneh frågade honom.

Jag tycker att nu att Ove är normal människa och han har sitt eget liv.

torsdag 20 mars 2014

Skoluniform

Före i går diskuterade vi om skoluniform och det var jätte rolig dagens ämne eftersom vi kommer överens att skoluniform är inte bra för eleverna för att eleverna skulle känner sig som i fängelse.

Vi diskuterade hur skoluniform i svenska skolor och var för svenska skolor har inte det.

På början  har vi oeniga i opinionerna och det är en nyttig sak eftersom skillnaden i åsikterna kommer att skapa en viktig debatt. Är skoluniform bra eller inte? den var frågan på dagens diskussion.

Jag tror att alla människor älskar fåglar, Varför? eftersom fåglar har många färger. Barn är vackrare än fåglarna hur vi ska dölja deras skönhet i samma färg kläder varje dag. De ska vara som fångar i fängelse. 

Jag tycker att alla länder som har skoluniform system, skall man notera att de här länderna har stater som diktatur och Sverige är inte så eller hur!!!!

fredag 7 mars 2014

Ove var Ove Ove


Idag var en jätteintressant diskussion i vårt klassrum för att Stina har bjudit Vuxen utbildningens chef och SFI:s chef och det var jätteroligt. Alla mina klasskamrater, lärarna har en stor energi, en stor aktivitet och det var jätteroligt när mina klasskamrater partade sina åsikter för att vi förstår nu mer om Ove och vem Ove var i sitt liv.

Jag började prata om mina åsikter om Ove när han ville inte betala parkering avgifter och jag också söker efter orsaker som Ove varför man betala för parkering avgifter vid sjukhuset och jag tycker att alla mina klasskamrater höll med mig och med Ove för att sjukhuset inte affären. Ove var mycket arg för att det var mot hans principer.


Hatice pratade om clown och hur de hjälpande människor. Vi pratade om hur Ove var före träffa Sonja och hur han ändrar sina tänker och hur han blev efter Sonias död. Vi skrattade mycket idag om Ove i vissa fall och ibland vi bli mycket sorglig på honom, ja det är Ove eller hur..... 

 



Translate