fredag 28 februari 2014

God stämning i äktenskapet?

Varje fredag har vi diskussionen om Ove. I dag var det jättemycket diskussioner på lektionen, från sammanfattning av boken till bilar och avslutningsvis religion.

 Alla mina klasskamrater pratade om olika saker t.ex. om deras personliga liv och de ställde också frågor om rätt och fel.

Hatice pratade om äktenskap i det livet behöver diskutera er med varandra, Hon sade också att det är bra att vi är oense om olika saker i syfte att skapa en god stämning i huset.  Jag höll med henne, men skillnaden i åsikter blir ibland för stor och det kan bli ett stort problem.

Jag pratade om bilar och jag tror att jag pratade för mycket om det och jag känner att jag blir lite irriterande för andra. 

Leila, Fatima pratade lite om religion, Cai frågade om islam och vad det var. Stina förklarade för oss vad som är skillnaden mellan olika religioner. 
Jag tycker att det i dag var jättemycket diskussioner och vi förstår mer om Ove….




Margaret 91

I London lever en kvinna som heter Margaret Leigh-Jones. Hon arbetade som lärare i Geografi nästan 46 år på samma skola och hon känner alla människor som bor på samma område. När hon var en ung tjej gillar hon att prata med människor jättemycket, alla vill prata med henne eftersom var hon jätte vackra.

När hon blev en pension, blev hon olycklig för att hon har mycket fri tid. På den tiden gör hon ingenting som kan hjälpa andra. Hon tackade att går till arbetsplatsen och sitter vid dörren för att hjälper elever, men det strider mot lagen skolan.

Den långa åldern kunde inte hindra Margaret Leigh-Jones att upptäcka nya funktioner i hennes personlighet. Även Margaret har nittio års ålder, men hon kunde börja ett nytt jobb, som annonsera program ett av de bästa programmen på Hampshire nostalgi radiostation FM.

Som normalt resultat för en kvinna av delar tycker om henne att hon blev Storbritanniens äldsta DJ. Även om hennes jobb verkar så vanligt att det är bara att svara i telefon, kommunicera med publiken och val av sång och musik, men hennes förmåga som är attraktiva eftersom det fungerar bra som en service till folk.


Även hon gillar livet, musik och att rida cykeln varje morgon. Hon sa "Jag är fortfarande lära sig nya saker och hålla mig aktiv" Hon har modet av sina övertygelser och med att hon har fjorton barnbarn och nitton stora barnbarn.

fredag 21 februari 2014

Diskussionen för Ove

Idag var första diskussion för boken som vi läser på grundläggande. 
Diskussion var jätteroligt för att alla min klasskamrater pratade, dela med sig av sina tankar som de fått under läsningen. 

Stina bjöd oss till drick, kakor och det var bra idé från hon för att böjda ge oss trivs mer på lektionen.  

Vi satt tillsammans runt ett stort bord och pratade mycket om Ove och hur han var i sitt liv. Jag berättade om hur Ove var med bilar. När min klasskamrater pratade förstår jag mer om boken.


Jag tror att den diskussionen var jätteroligt och jag var mycket intressant för läsning och hur var mina klasskamrater tankar.




måndag 17 februari 2014

Från ett fall till ett innat

Andreas är en man i 45 år. Han bor ensam i London på en stor lägenhet. Han är en jätterik man. Andreas tycker om att sova på morgonen eftersom han går till nattklubbar varje natt för att träffa flickor. Han känner att hans liv ingen betydelse.

En dag vaknade han med en rädsla för att hans grannar hade en liten bebis. Bebis var mycket sjuk. 

Andreas gick till grannarna eftersom barnet inte slutar gråt, när han kom in i huset var en ensamstående mamma och huset var nästan tomt är utan möbler.

Christina är mor till barnet i 34 år. Hon var mycket vacker när han träffade henne kunde han inte prata med henne därför att hennes liv var mycket dålig.

Sedan Andreas visste att Christinas man dog i en bilolycka när hinns man vidarebefordrar dem till sjukhus.

Andreas har tillkallade en ambulans och transporteras till ett sjukhus och han tog hand på henne och Andreas bebis.

Efter länge känt att Andreas Christina varandra bad henne att gifta sig med honom och gift och levde ett härligt liv....

fredag 14 februari 2014

Ett nytt språk

Idag var mycket intressant i klassrummet för att alla elever har jätteenergi och en stor aktivitet och det var roligt den nya typen av språk.

Det var teater, teater var en ny metod för att man kan lära sig Svenska. Vi spelade en teater tillsammans på klassen, vi lärde oss hur man uttal och prata med känslor.

Jag tror att det sättet fungerar jättebra för att alla lär sig många saker på samma tid.

På först var liten svårt till vi att skriva dialog men när fick vi hjälpen från Stina bli det lätt.

Ove var mycket arg på Parvaneh familj för att Lufsen hinnas man har körde bil på Ovesrabatt. Jag tror att Parvaneh mycket snäll med Ove för att hon gav mat till Ove för att Ove hjälpte dem för baka deras släp.

Stina lärde oss hur man skriver strukturen från boken, hur man säger det och vilket sätt säger man ordet.

Sedan började vi träna på uttal med hjälp från Stina för att komma ihåg meningar och vilket sätt säger man det meningen.

Jag spelade Ove och det var roligt för mig för att jag har tränat uttal som jag behöver för det.

Jag tycker att det var jättebra med den nya typen för att man kan träna mer på språket och jag tror den sätt man lära Svenska snabbaste.  


onsdag 12 februari 2014

Skönlitteratur

Skönlitteratur

Frågor om roman


Vem är Ove? Ove är en Svensk man.
Vad Ove vill köpa? Han vill köpa en ny data.
När Ove har åkt för köpa en ny data?
Hur expediten behandlade med Ove?
Varför Ove vill köpa en ny data?
Var bor Ove? Jag tror han bor (Riksväg 50) mellan Jönköping och Söderhamn.

måndag 10 februari 2014

Förutsäga för Ove



Idag fick vi en ny bok som heter ”En man som heter Ove” och vi fick en uppgift som var att förutsäga för boken och vem är Ove.

Jag tror att Ove är en svensk man ,60 årlig som bor ensam i en by. Han har en bli Saab. Han är händig som kan han fixa allt.

Han kan arbete som VVS och sänkare. Han är snäll och arg på samma tid för att han har en katt och stor bak sida. Han är jägare älg.

torsdag 6 februari 2014

En sammanfattning för Fröken Frimans krig

Fröken Frimans krig är en svensk serie som innehåller en historisk berättelse om kvinnokämpen i det gamla svenska samhället. I 1905 öppnade Fröken Frimans en liten butik i Stockholm som heter Svenskhem. den här butiken var en lösning för flera problem i seriens tid som var mat fusk och lurendrejeri.
 
Affären ägdes av sina kvinnliga medlemmar, personalen bestod av kvinnor och endast kvinnor fick handla. Dagmar kämpade med sin grupp om flera intressanta ämnen från sina barndomar lika som att den kvinnliga rösträtten i valen.

Dagmar kunde nå flera av sina mål och sina drömmar.

måndag 3 februari 2014

Tisdag lektionen


 lektionens ämne för i dag är föräldrarna och sina barn och frågan var att diskutera ”skulle samhället bli bättre för baren om fler pappor var hemma med sina barn” 
 
Vi diskuterade den här frågan och vi kom överens att om föräldrarna är lika i arbetslivet, de måste vara lika i sina privata liv också. De är bra att de kan komma överens för vem ska ta hand barn och vem ska städa huset.
 
Vi diskuterade olika situationer och vem av föräldern är bäste för barnet, t.ex. när kvinnan är utan jobb eller manen är utan ett jobb. Samt vi tycker att om en av förädlarna har problem i sitt arbete borde han eller hon stinna hemma.
 
Jag tror att varje förhållande har en positiv sida och en negativ sida. En positiv del på den är situationer att mannan ska komma närmare till barn och de ska förstår varandra och negativ sida på den är situationer att mannen tycker om att stinna i huset och ville inte tillbaka till sitt arbete.
 
Vi har rent oense i våra åsikter eftersom vi är olika i tänkande och det är positiva punkten i den här diskussionen.




 

lördag 1 februari 2014

Kvinna såsom järn

Vi har kollat på en bra serie som heter Fröken Frimans krig. Serien berättade om en fröken som heter Dagmar som kämpade mot tyranniska män. Serien har visat hur kvinnor var i samhället och hur mannen behandlade kvinnan som en docka i hans händer. Mannen ville kvinnan stanna hemma med barn. När Dagmar vandrade i affären märkte att det finns mat fusk, det var ett jättestort problem på samhället för att det ska påverka människornas hälsa och hon tänkte hur man kan stoppa problemet.

Dagmar såg en springpojke som har knyckt mjölk med sig hem. Dagmar springande efter springpojke och hon viste att hans bror var mycket sjuk. När läkaren kom viste hon att det sjukdomen på grund av dåliga maten. Så Dagmar bestämde att fixa problemet genom att öppna en affär som har bra mat att säljas. Dagmar har berättat sin plan till Kinna efter förklaringen Kinna uppfyllde samma idé. Den idén bli större och större och sen de fick mer kunder som blev medlemmar på deras butik som heter Svensk hem.

Sedan kom ett annat jättestor problem som var med Stockholm handlare, som alla var män och de tog ett beslut att bojkotta försäljning av alla varor som levereras svenskhem men Fröknarna gav inte upp eftersom deras dröm var att skapa en ny värld och kunderna strömmade till butiken. Butiken har vuxit med en god ekonomi med 320 medlemmar.

För länge sedan kvinnor i Irak har taget rättighet på alla delar av arbetet och i det dagliga livet för att alla mannan tänkta att kvinnorna som är en mamma, en syster och husfru. Om en familj har flera män mer än kvinnor, kvinnorna blir mycket bortskämd från män i huset och de försöker alltid att hjälpa henne för matlagningen eller städningen.

Jag vill säga att livet är vackert och lätt om vi förstår varandra.
 

 

Translate