onsdag 4 juni 2014

Dödshjälp fara för samhället

  
Vem kan bestämma att ta livet för andra och hur det ska blir för samhället. Är samhället som skogen eller vad? Jag tycker att i Sverige finns jättemycket förordningarna om livet hur man samexistens med varandra i fred och säkerhet. Det finns många mänskliga tjänster lagar för att man liva inte mördare andre.

För det första, ekonomiska djup, ekonomin är en av de betydelsefullaste sakerna i vår vardag och framtid. Om vi hjälp andre att dö ska det blir utan människor som bor i landet, alla ville inte studera för att ska de dö, ville de inte jobba för livet t.ex om en bonde vill dö kommer han/ hon inte beså marken och kommer att bryta ner balansen i landet och landets ekonomi.

För det andra behöver vi slösa tid för att det jättemycket viktigaste saker för livet t.ex om det finns en läkare ville dö kommer samhället att förlora kanske tjugofem års studera, en viktigaste människa och det är mycket tid ska tiden går ut.

politiker hör av mig, vi vill leva i fred utan att döda andra människor och vi är inte mördare.


Jag tycker att regler för människans tjänst för att bevara livet och ambitioner och regler är inte för mördare.

tisdag 20 maj 2014

Hur man se vägen utan ljuset!!


Hur man se vägen utan ljuset och och det man inte kan så.  Lärarna så det ljuset för vi vi och vi är elever.

Under de senaste tre veckorna har varit mycket produktiv eftersom vi lärde oss så mycket nya ord. Under den första veckan såg vi en film som heter (the great debaters ) den var jätteintressant för att man kan lär sig mycket på det har sättet t.ex hur man kan berätta på debatten också vi lärde oss hur man kan söka efter info på internet, vilken är info är sant, vilken är info är inte sant och det var jätteroligt för att vi förstår nu vilken info man kan ta från internet.

Under den tredje veckan diskuterade vi ungefär fyra ämnen och sedan tog vi en från den som vi debatterade den. Ämnen var ( Dödshjälp ), ( Abort ) och ( Dödsstraff ). Jag tog ett ämne med min grupp vår ämne var dödshjälp och det var mycket interssant för mig för att vi har diskuterat uppgifterna  med laget också diskuterat vi med läraren om dödshjälp.

Jag tycker att Lärare lärare och framgångsrik metod för undervisning leder till framgång för eleven att han eller hon framgångsrik lärare.

måndag 28 april 2014

Källan är inte trovärdig för dödshjälp

källan är inte trovärdig för dödshjälp


2-källan är inte trovärdig


Hur ser dödshjälp webbsid

Dödshjälp

2-DÖdshjälp




Hur ser webbsidan ut?


Det ser jättebra bilder och passande. Webbsidan har endast vitt.
  • Texten verkar väldigt seriös.
  • Det visar till källor och finns datum på sidan.
Hur är texten?
  • Texten har 418 ord.
  • Det finns bild på sidan.
  • Det är lätt att förstå. Texten har mycket information.
Vem har gjort webbsidan och vem har skrivit texten?
  • Viviana Canoilas har skrivit texten.
  • Det är ett tidningar som heter Expressen.
Varför är webbsidan gjord?
  • Därför att det är bra för miljö.
  • Det finns reklam.
Är sidan aktuell?

  • Ja, det är den.
  • Texten publicerades 13 feb 2014 

Dödshjälp riskerar på hela världen

Dödshjälp är omöjligt att avgöra ödet att mannen av den andra mannen liv och vilka är intentionerna bakom denna man vill ta sitt liv.

För det första vem kan bestämma för mig att leva jag eller dö och vem bestämde förste att jag liv. Det är mitt liv inte dina.

För det andra livet, livet är en samexistens mellan människa om vi ville live. Varför du vill ta mitt liv, vem är du kan ta mitt liv och varför inte vi liver tillsammans på glädje.

För det tredje vad är liv och vad är död och dessa är frågor som kretsar i alla våra sinnen, eftersom livet är ibland bli svårt men på samma set livet är lyxläget om vi ville liv. 


Våra partier höra mig om vi tillåter dödandet av människoliv kommer livet att bli som skogen eftersom vi går ombord döden andra och alla kommer att ta beslutas döden av bröderna eller hans mor eller hans hustru eller till sin son.

söndag 20 april 2014

läraren

Läraren är som en far eller mor, där han /hon vill att hans barn ska bli bättre och bättre i samhället. 

För det första, är läraren grunden för samhället, eftersom om landet har kvalificerade lärare och bra läraren det ska bil samhället framgångsrikt.


För det ändra läraren är en symbol, ljus för landet eftersom folken i världen att tänka på att dessa människor utbildade eller okunniga, och läraren är grunden på det.

Dessutom att läraren lär sig allt nytt saker och användbart för att passa in i samhällets utveckling.

Jag tycker vi måste respektera läraren och uppskattat mer och mer eftersom han/hon lär sig generationer och samhället för bil mer bättre.



The Great debaters

Jag äntligen såg filmen och det var mycket smärtsamt när det gäller exploatering och marginalisering av andra.

Jag tycker att den här filmen passar på alla tiden eftersom förföljelsen och marginalisering är alltid närvarande i hela världen.

fredag 4 april 2014

Äntligen Ove Slutade uppbrott plågor


Idag var en bra lektion och jättelönande. Jag äntligen visste varför Ove ville köpa en ny dator.
Stina, Hatice inbjudande oss till fika med turkiska kakor och var jättegott sedan pratade vi om boken.

På början av boken var tråkig men sedan boken och händelserna blev intressant till oss särskilt när Stina har gjort sammanfattningen av kapitel och kapitel, det bli lättare till oss för att vi förstår mycket om boken på det är idé att man läser sammanfattning och sedan läser bok.

Vi visste att Ove dog ensam i sitt hem och gav allt till Parvanehsbarnen.
Jag tycker att Ove levde ett hårt liv och en före och efter Sonja men detta är hans liv eller hur…

tisdag 1 april 2014

Tobak bör förbjudas


Jag tycker att i Sverige finns jättemycket studier om cigaretter men mest intressant är tobak är en typ av drog! så människan kan bli sjuk, och man blir beroende på drogen och kan inte släppa den. Flera människor kan inte tåla mer än en timme utan att röka eftersom deras kroppar blev mättad av narkotiska ämnen. Så jag tror att tobak bör förbjudas eftersom

För det första, ekonomiska perspektiv, ekonomin är en av de viktigaste sakerna i vår vardag och framtid. Varför man lägger ut pengarna varje dag? varför man betalar (t.ex. 50 kr per stycken) för att skada sig själv och skada andras hälsa också, man kan istället köpa nya saker som man behövas eller gå på en resa.

Ytterligare varför man behöver slösa tid på att röka en cigarett, om man tänker på tiden som kräves för att ta en cigarett hur många minuter man ska spara par en dag? På den är tiden kan man läsa en bok, eller göra felar saker som är nyttiga för andra människor också.

För det andra, häls perspektiv, Jag tycker att alla människor vet att rökning är skadligt för både lungor, blodkärl .vi borde fundera att ha bra hälsa och inte påverka andras hälsa och särskilt barns hälsa.

Jag hoppas att politiker hör mig, och räknar cigaretter som de förbuden drogerna för att förhindra att de används på offentliga platser eftersom rökningarna liknar.

Ett långsamt självmord för rökare och andras som i närheten av honom.

måndag 31 mars 2014

Sammanfatta Kapitel 36


En man som heter Ove och en whisky

Ove tränar Parvaneh att köra bilen och de partar om Sonia hur hon var. De pratade om bensinstationer, hur man använder kreditkort och varför man använder det. Parvaneh inbjudande Ove till middag. Ove gå dricka whisky.

Sammanfatta Kapitel 31

( En man som heter Ove backar med släp. Ingen)


På radhusets Ove har beslutat begå självmord men inte begå självmord på grund av mannen i vita skjortan. Ove blev mycket arg för att han inte kunde begå självmord. 

fredag 21 mars 2014

Nää Näää Parvaneh


Idag var lektion coolt eftersom händelserna i berättelsen var smärtsam, stel och jag pratade om väntar tid framför sjukhuset. Jag förklarade varför jag väntade framför sjukhuset eftersom födelsesjukhuset i Irak inte tillåter införsel av män, hur skillnaden var från sjukhusen Sverige och mitt land.

Vi pratade också idag om gråt och varför män inte gråta som kvinnor, och jag tycker att anledningen är på grund av avel.

Mina klasskamrater pratade om medicin kvalitet, hur det i Sverige och hur var det på olika länderna.

Vi pratade om Parvaneh och hur vill hon hjälp Ove, hur var Ove med henne och Vi skrattade lite av Ove när Leila sa att Ove motsatte sig" Nää Näää" Parvaneh men sedan Ove göra som Parvaneh frågade honom.

Jag tycker att nu att Ove är normal människa och han har sitt eget liv.

torsdag 20 mars 2014

Skoluniform

Före i går diskuterade vi om skoluniform och det var jätte rolig dagens ämne eftersom vi kommer överens att skoluniform är inte bra för eleverna för att eleverna skulle känner sig som i fängelse.

Vi diskuterade hur skoluniform i svenska skolor och var för svenska skolor har inte det.

På början  har vi oeniga i opinionerna och det är en nyttig sak eftersom skillnaden i åsikterna kommer att skapa en viktig debatt. Är skoluniform bra eller inte? den var frågan på dagens diskussion.

Jag tror att alla människor älskar fåglar, Varför? eftersom fåglar har många färger. Barn är vackrare än fåglarna hur vi ska dölja deras skönhet i samma färg kläder varje dag. De ska vara som fångar i fängelse. 

Jag tycker att alla länder som har skoluniform system, skall man notera att de här länderna har stater som diktatur och Sverige är inte så eller hur!!!!

fredag 7 mars 2014

Ove var Ove Ove


Idag var en jätteintressant diskussion i vårt klassrum för att Stina har bjudit Vuxen utbildningens chef och SFI:s chef och det var jätteroligt. Alla mina klasskamrater, lärarna har en stor energi, en stor aktivitet och det var jätteroligt när mina klasskamrater partade sina åsikter för att vi förstår nu mer om Ove och vem Ove var i sitt liv.

Jag började prata om mina åsikter om Ove när han ville inte betala parkering avgifter och jag också söker efter orsaker som Ove varför man betala för parkering avgifter vid sjukhuset och jag tycker att alla mina klasskamrater höll med mig och med Ove för att sjukhuset inte affären. Ove var mycket arg för att det var mot hans principer.


Hatice pratade om clown och hur de hjälpande människor. Vi pratade om hur Ove var före träffa Sonja och hur han ändrar sina tänker och hur han blev efter Sonias död. Vi skrattade mycket idag om Ove i vissa fall och ibland vi bli mycket sorglig på honom, ja det är Ove eller hur..... 

 



fredag 28 februari 2014

God stämning i äktenskapet?

Varje fredag har vi diskussionen om Ove. I dag var det jättemycket diskussioner på lektionen, från sammanfattning av boken till bilar och avslutningsvis religion.

 Alla mina klasskamrater pratade om olika saker t.ex. om deras personliga liv och de ställde också frågor om rätt och fel.

Hatice pratade om äktenskap i det livet behöver diskutera er med varandra, Hon sade också att det är bra att vi är oense om olika saker i syfte att skapa en god stämning i huset.  Jag höll med henne, men skillnaden i åsikter blir ibland för stor och det kan bli ett stort problem.

Jag pratade om bilar och jag tror att jag pratade för mycket om det och jag känner att jag blir lite irriterande för andra. 

Leila, Fatima pratade lite om religion, Cai frågade om islam och vad det var. Stina förklarade för oss vad som är skillnaden mellan olika religioner. 
Jag tycker att det i dag var jättemycket diskussioner och vi förstår mer om Ove….




Margaret 91

I London lever en kvinna som heter Margaret Leigh-Jones. Hon arbetade som lärare i Geografi nästan 46 år på samma skola och hon känner alla människor som bor på samma område. När hon var en ung tjej gillar hon att prata med människor jättemycket, alla vill prata med henne eftersom var hon jätte vackra.

När hon blev en pension, blev hon olycklig för att hon har mycket fri tid. På den tiden gör hon ingenting som kan hjälpa andra. Hon tackade att går till arbetsplatsen och sitter vid dörren för att hjälper elever, men det strider mot lagen skolan.

Den långa åldern kunde inte hindra Margaret Leigh-Jones att upptäcka nya funktioner i hennes personlighet. Även Margaret har nittio års ålder, men hon kunde börja ett nytt jobb, som annonsera program ett av de bästa programmen på Hampshire nostalgi radiostation FM.

Som normalt resultat för en kvinna av delar tycker om henne att hon blev Storbritanniens äldsta DJ. Även om hennes jobb verkar så vanligt att det är bara att svara i telefon, kommunicera med publiken och val av sång och musik, men hennes förmåga som är attraktiva eftersom det fungerar bra som en service till folk.


Även hon gillar livet, musik och att rida cykeln varje morgon. Hon sa "Jag är fortfarande lära sig nya saker och hålla mig aktiv" Hon har modet av sina övertygelser och med att hon har fjorton barnbarn och nitton stora barnbarn.

fredag 21 februari 2014

Diskussionen för Ove

Idag var första diskussion för boken som vi läser på grundläggande. 
Diskussion var jätteroligt för att alla min klasskamrater pratade, dela med sig av sina tankar som de fått under läsningen. 

Stina bjöd oss till drick, kakor och det var bra idé från hon för att böjda ge oss trivs mer på lektionen.  

Vi satt tillsammans runt ett stort bord och pratade mycket om Ove och hur han var i sitt liv. Jag berättade om hur Ove var med bilar. När min klasskamrater pratade förstår jag mer om boken.


Jag tror att den diskussionen var jätteroligt och jag var mycket intressant för läsning och hur var mina klasskamrater tankar.




måndag 17 februari 2014

Från ett fall till ett innat

Andreas är en man i 45 år. Han bor ensam i London på en stor lägenhet. Han är en jätterik man. Andreas tycker om att sova på morgonen eftersom han går till nattklubbar varje natt för att träffa flickor. Han känner att hans liv ingen betydelse.

En dag vaknade han med en rädsla för att hans grannar hade en liten bebis. Bebis var mycket sjuk. 

Andreas gick till grannarna eftersom barnet inte slutar gråt, när han kom in i huset var en ensamstående mamma och huset var nästan tomt är utan möbler.

Christina är mor till barnet i 34 år. Hon var mycket vacker när han träffade henne kunde han inte prata med henne därför att hennes liv var mycket dålig.

Sedan Andreas visste att Christinas man dog i en bilolycka när hinns man vidarebefordrar dem till sjukhus.

Andreas har tillkallade en ambulans och transporteras till ett sjukhus och han tog hand på henne och Andreas bebis.

Efter länge känt att Andreas Christina varandra bad henne att gifta sig med honom och gift och levde ett härligt liv....

fredag 14 februari 2014

Ett nytt språk

Idag var mycket intressant i klassrummet för att alla elever har jätteenergi och en stor aktivitet och det var roligt den nya typen av språk.

Det var teater, teater var en ny metod för att man kan lära sig Svenska. Vi spelade en teater tillsammans på klassen, vi lärde oss hur man uttal och prata med känslor.

Jag tror att det sättet fungerar jättebra för att alla lär sig många saker på samma tid.

På först var liten svårt till vi att skriva dialog men när fick vi hjälpen från Stina bli det lätt.

Ove var mycket arg på Parvaneh familj för att Lufsen hinnas man har körde bil på Ovesrabatt. Jag tror att Parvaneh mycket snäll med Ove för att hon gav mat till Ove för att Ove hjälpte dem för baka deras släp.

Stina lärde oss hur man skriver strukturen från boken, hur man säger det och vilket sätt säger man ordet.

Sedan började vi träna på uttal med hjälp från Stina för att komma ihåg meningar och vilket sätt säger man det meningen.

Jag spelade Ove och det var roligt för mig för att jag har tränat uttal som jag behöver för det.

Jag tycker att det var jättebra med den nya typen för att man kan träna mer på språket och jag tror den sätt man lära Svenska snabbaste.  


onsdag 12 februari 2014

Skönlitteratur

Skönlitteratur

Frågor om roman


Vem är Ove? Ove är en Svensk man.
Vad Ove vill köpa? Han vill köpa en ny data.
När Ove har åkt för köpa en ny data?
Hur expediten behandlade med Ove?
Varför Ove vill köpa en ny data?
Var bor Ove? Jag tror han bor (Riksväg 50) mellan Jönköping och Söderhamn.

måndag 10 februari 2014

Förutsäga för Ove



Idag fick vi en ny bok som heter ”En man som heter Ove” och vi fick en uppgift som var att förutsäga för boken och vem är Ove.

Jag tror att Ove är en svensk man ,60 årlig som bor ensam i en by. Han har en bli Saab. Han är händig som kan han fixa allt.

Han kan arbete som VVS och sänkare. Han är snäll och arg på samma tid för att han har en katt och stor bak sida. Han är jägare älg.

torsdag 6 februari 2014

En sammanfattning för Fröken Frimans krig

Fröken Frimans krig är en svensk serie som innehåller en historisk berättelse om kvinnokämpen i det gamla svenska samhället. I 1905 öppnade Fröken Frimans en liten butik i Stockholm som heter Svenskhem. den här butiken var en lösning för flera problem i seriens tid som var mat fusk och lurendrejeri.
 
Affären ägdes av sina kvinnliga medlemmar, personalen bestod av kvinnor och endast kvinnor fick handla. Dagmar kämpade med sin grupp om flera intressanta ämnen från sina barndomar lika som att den kvinnliga rösträtten i valen.

Dagmar kunde nå flera av sina mål och sina drömmar.

måndag 3 februari 2014

Tisdag lektionen


 lektionens ämne för i dag är föräldrarna och sina barn och frågan var att diskutera ”skulle samhället bli bättre för baren om fler pappor var hemma med sina barn” 
 
Vi diskuterade den här frågan och vi kom överens att om föräldrarna är lika i arbetslivet, de måste vara lika i sina privata liv också. De är bra att de kan komma överens för vem ska ta hand barn och vem ska städa huset.
 
Vi diskuterade olika situationer och vem av föräldern är bäste för barnet, t.ex. när kvinnan är utan jobb eller manen är utan ett jobb. Samt vi tycker att om en av förädlarna har problem i sitt arbete borde han eller hon stinna hemma.
 
Jag tror att varje förhållande har en positiv sida och en negativ sida. En positiv del på den är situationer att mannan ska komma närmare till barn och de ska förstår varandra och negativ sida på den är situationer att mannen tycker om att stinna i huset och ville inte tillbaka till sitt arbete.
 
Vi har rent oense i våra åsikter eftersom vi är olika i tänkande och det är positiva punkten i den här diskussionen.




 

lördag 1 februari 2014

Kvinna såsom järn

Vi har kollat på en bra serie som heter Fröken Frimans krig. Serien berättade om en fröken som heter Dagmar som kämpade mot tyranniska män. Serien har visat hur kvinnor var i samhället och hur mannen behandlade kvinnan som en docka i hans händer. Mannen ville kvinnan stanna hemma med barn. När Dagmar vandrade i affären märkte att det finns mat fusk, det var ett jättestort problem på samhället för att det ska påverka människornas hälsa och hon tänkte hur man kan stoppa problemet.

Dagmar såg en springpojke som har knyckt mjölk med sig hem. Dagmar springande efter springpojke och hon viste att hans bror var mycket sjuk. När läkaren kom viste hon att det sjukdomen på grund av dåliga maten. Så Dagmar bestämde att fixa problemet genom att öppna en affär som har bra mat att säljas. Dagmar har berättat sin plan till Kinna efter förklaringen Kinna uppfyllde samma idé. Den idén bli större och större och sen de fick mer kunder som blev medlemmar på deras butik som heter Svensk hem.

Sedan kom ett annat jättestor problem som var med Stockholm handlare, som alla var män och de tog ett beslut att bojkotta försäljning av alla varor som levereras svenskhem men Fröknarna gav inte upp eftersom deras dröm var att skapa en ny värld och kunderna strömmade till butiken. Butiken har vuxit med en god ekonomi med 320 medlemmar.

För länge sedan kvinnor i Irak har taget rättighet på alla delar av arbetet och i det dagliga livet för att alla mannan tänkta att kvinnorna som är en mamma, en syster och husfru. Om en familj har flera män mer än kvinnor, kvinnorna blir mycket bortskämd från män i huset och de försöker alltid att hjälpa henne för matlagningen eller städningen.

Jag vill säga att livet är vackert och lätt om vi förstår varandra.
 

 

fredag 31 januari 2014

Kvinnokämpen i samhället

I passagen genom tiderna kämpade kvinnor för att få sina rättigheter i samhället oavsett vilket land de levde. I måndags lektion har vi sett en del serie som kallas "Fröken Frimans krig ". På den serien handlar om en fröken som heter Dagmar kämpa mot tyranni män.
Scenen som var vår startpunkt för en stor diskussion är när Lotties man Axel säger till henne att hon bör vara hemma när han kommer från jobbet eftersom ”det är vad en fru SKA göra”

Jag ser att samhället är som beslutar hur man ska vara tänka och göra under varje dag och samhället som har sina egna bestämmelser om vilka tankar är rätt och vilka tankar är fel. Under series tid var vanlig att kvinnan är hemma hela tiden och manen som jobbar och försörjer sin familj.
Jag tror att Alex tänker på samma sätt som vanliga människor under den här tiden, Lottie måste ta hand om barn för att han jobbar och han kan ta hand om behoven i livet. Så de jobbar på olika platser men de har ett mål som är sin familj.
Jag tänker att Axel känner sig hotad som man när Lottie börjar göra andra saker eftersom han tankar att de har ett bra liv och de behöver inte nya ändringar på livet.
I Irak finns det två delar av familjer först del är familj som har inte bra ekonomi så de tvingades att jobba båda man och kvinna tillsammans. De familjerna har ett stort problem i sina liv på grund av att kvinnan är mellan två eldar hennes familj och hennes man.
Andra del familj har bra ekonomi bara mannen jobbar och husfru ta hand barn men när de gifta sig skriv de ett papper om de ska skilda sig måste kvinnan få mycket pengar från manen.
Jag vill säga att livet är vackert och lätt om vi förstod varandra.

Translate